MWAI

Mayfair townhouse

An elegant refurbishment of a six storey Grade II listed Mayfair town house. The proposal reinstates the original rooms and allows for a new rear glazed conservatory to maximise natural light towards the rear of the property. The fresh clean lines create a modern traditional style, sympathetic with the existing house.

The challenge was to work with the historic fabric, a Georgian townhouse with relatively small floor plates developing over five storeys, whilst adding a sense of flow to the spaces. The design proposed the insertion of only two new features: a framed chevron cut pattern to all stone and timber floors and suited joinery throughout. The simplicity of the concept contributes to creating a sense of continuity and flow as one moves throughout the house.

"Our team at MWAI were a pleasure to work with during the extensive renovation of our Mayfair home, a project that lasted 2 years. They were highly professional with a keen eye for detail. Alessia was very accommodating of our travel schedule and would always make herself available to us. Nothing was too much bother and no request declined. The proof of the pudding, as they say, is in the fact that we have just instructed MWAI again in relation to another London property." - client.

projects list show project details
MWAI

switch to mobile website